Plamen Telemach Dana sporta razveselio mlade sportaše u Suhopolju

Plamen Telemach Dana sporta razveselio mlade sportaše u Suhopolju

Sri, 10. Svibanj 2023.


Na stadionu „Park“ u Suhopolju održan je Telemach Dan sporta - veliki sportsko-edukativni dan, a djeca su se natjecala u graničaru i atletici. Najbolje ekipe i najbrži trkači borili su se za plasman na državnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih koja će se sredinom srpnja održati u Rijeci.

Mlade su natjecatelje podržali župan Virovitičko-podravske županije Ivan Andrović, zamjenik župana Mario Klemen, načelnik Općine Suhopolje Goran Doležal, gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i demografiju Virovitičko-podravske županije Martina Bunić, glavni tajnik Sportske zajednice Virovitičko-podravske županije Tihomir Majstorović, predsjednik zajednice sportova Saša Topić, predsjednik Županijskog rukometnog saveza Antun Blažević i tajnica Sportske zajednice Virovitičko-podravske županija Dora Međimorac.

Župan Igor Andrović obratio se prisutnima: „Drago mi je da se ove godine Telemach Dan sporta održava u Suhopolju, ovoliko djece na jednom mjestu može okupiti samo sport. Sport osim što potiče na zdravi način života, potiče djecu da usvajaju i druga pozitivne navike što će im puno značiti u budućem životu. Čestitam i zahvaljujem organizatorima i vjerujem da će ovo zaista biti poruka da se što više djece i mladih bavi sa sportom.“

„Iznimna nam je čast ugostiti ovakav jedan događaj ne samo za djecu nego za našu širu zajednicu. Za svako dijete iz naše Općine puno znači bavljenje sportom, svi smo svjedoci velikih sportskih uspjesima i sportašima s naših prostora. Nadamo se da će ovakvi događaji potaknuti što više djece i mladih da se bave sportom.“ – rekao nam je Goran Doležal, načelnik Općine Suhopolje.

Gradonačelnik Virovitice Ivica Kirina poručio je: „Pozivam roditelje da šalju djecu na sport bez obzira o talentu jer 10 posto nekog uspjeha je talent, a 90 posto rad, a kroz sport djeca uče da stvaraju radne navike, a prije svega da postanu pravi ljudi. Stoga apsolutna podrška Plazma Sportskim igrama mladih i nadam se da će se što više mladih uključiti i da će što više sudjelovati ne samo kroz Igre mladih nego i kroz aktivnosti svojih gradova i općina.“

Svečani program Telemach Dana sporta započeo je paljenjem baklje koji su donijeli mladi sportaši predvođeni Unom Grdić, mladom rukometašicom ženskog Rukometnog kluba Virovitica.

Djeca su se natjecala graničaru, u dvije kategorije 2012. godište i mlađi te 2014. godište i mlađi, koji kroz natjecanje miješanih ekipa, dječaka i djevojčica, potiče na druženje i inkluziju, a natjecanje stavlja u drugi plan.

Najspretnija ekipa u graničaru bila je ekipa Zlatnici, u kategoriji 2012. godište i mlađi te ekipa Plazmice u kategoriji 2014. godište i mlađi.

Najbrži atletičari iz Osijeka u kategoriji 2012. godište i mlađi su Jana Uzel u kategoriji djevojčica i Jakov Bezak u kategoriji dječaka.  A u kategoriji 2014. godište i mlađi kod djevojčica Sunčica Iveković, a kod dječaka Jakov Benčina putuju na državnu završnicu u Rijeku.

 

Ovogodišnji Telemach Dan sporta posjetit će sve županije u Hrvatskoj, i održati ukupno 28 sportsko-edukacijskih evenata. Projekt je koncipiran na temelju sportskih igara, natjecanje stavlja u drugi plan a potiče druženje, toleranciju i inkluziju.