U Splitu počinje velika državna završnica Plazma Sportskih igara mladih

Velika državna završnica Plazma Sportskih igara mladih u 7 sportskih disciplina održat se će 30.7.- 10.8. na sportskim terenima diljem Splita.

U Splitu počinje velika državna završnica Plazma Sportskih igara mladih

Pon, 29. Srpanj 2019.


Prva su na redu natjecanja u malom nogometu za 2008. godište i Kinder+ Sport turniru u košarci, nakon čega slijedi državna završnica Coca- Cola Cupa.

Mali nogomet će se održati na terenima FESB-a 30. i 31.7. dok će najbolji ulični košarkaši svoje umijeće pokazati u dvorani SC Gripe 30.7. u popodnevnim satima.

Coca- Cola Cup

Najpopularniji i najmasovniji sport na svijetu svoju veliku bazu ima i u Hrvatskoj. Coca-Cola Cup najveći je turnir u malom nogometu koji se već šestu godinu organizira pod okriljem Plazma Sportskih igara mladih, a ove godine pohodio je čak 100 gradova i mjesta u Hrvatskoj.

Osmišljen je kao nogometna platforma za promicanje sportskih vrijednosti među mladima, fair playa i timskog duha. Svaki turnir bio je primjer fair playa igre i sportske borbe za pobjedu jer ulog je uvijek velik: plasman na završni turnir u Splitu koja se održava od 30.7.-2.8. na terenima FESB-a, Parka Mladeži i Spinutu. Velika finala u oba godišta (2001. i mlađi te 2004. i mlađi) odigrat će se na terenima FESB-a 2. kolovoza s početkom u 20 sati., a  prenosit će se izravno na Sport klub televiziji i Facebook stranici Plazma Sportskih igara mladih.

Nakon Coca- Cola Cupa na red će doći i državne završnice za ostale sportove u sustavu Plazma Sportskih igara mladih:

3. smjena od 5.8. do 7.8.2019. - Šah, HEP rukomet i HPB odbojka na pijesku

4. smjena od 8.8. do 10.8.2019. - Odbojka i stolni tenis

Pobjede na državnim završnicama omogućuju plasman na međunarodnu završnicu u Splitu od 16.-21.8.