O Sportskim igrama mladih

O Sportskim igrama mladih

Plazma Sportske igre mladih su najmasovnija sportska manifestacija u Europi koja pruža priliku djeci osnovnih i srednjih škola da potpuno besplatno od siječnja do kolovoza sudjeluju u vrhunsko organiziranim natjecanjima u 10 sportova (Coca - Cola Cup, mali nogomet, Kinder turnir u košarci, HEP turnir u rukometu, odbojka, Hrvatska pošta Cup u tenisu, stolni tenis, HPB odbojka na pijesku, šah, graničar i atletika).

Prijave za djecu u svim sportovima su u besplatne, a kvalifikacijski turniri su se od siječnja razigravaju u svim županijama Hrvatske.

Plazma Sportske igre mladih već 23 godine organiziraju sportska natjecanja za djecu od 6 do 18 godina starosti u kojima je do sad sudjelovalo 1.700,000 sudionika. Osim propagiranja sporta i sportskog načina života kroz svoje programe rade aktivno na edukaciji djece o svim sferama održivog razvoja. Edukativni korneri o važnosti recikliranja i očuvanja okoliša pratili su sva godišnja događanja Turneja radosti Plazma Sportskih igara mladih koja su se održala u 19 gradova diljem Hrvatske.

U 2019. godini organizirale su sportska natjecanja u više od 220 gradova i mjesta u regiji i okupili 202.000 sudionika. Snaga Igara su upravo njeni sudionici, osnovnoškolci i srednjoškolci iz cijele regije koji su kroz sustav Igara osjetili što su to sport, druženje i zabava.

Nakon napetih državnih finala u Splitu, Beogradu i Sarajevu, u Splitu se održalo veliko međunarodno finale Plazma Sportskih igara mladih. Više od tisuću natjecatelja iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije pretvorili su Split u središte sporta cijele regije.

 

Financijski izvještaj udruge za 2018. godinu nalazi se na linku