Riječ predsjednika Igara

Riječ predsjednika Igara

Sportske igre mladih izrasle su u jedinstvenu i prepoznatljivu sportsku organizaciju koja u svom programu za primarni cilj ima promicanje zdravog života i prijateljstva među djecom i mladima. 

Pružajući sadržaj djeci u sportskom obliku potičemo razvoj temeljnih vrijednosti svakog civiliziranog društva: toleranciju, prijateljstvo i altruizam među djecom i mladima. Više od desetljeća Sportske igre mladih dokazuju svoju veliku društvenu vrijednost, pobuđuju zainteresiranost djece i mladih za sportska nadmetanja i druženje. Da su Sportske igre mladih najveće sportsko amatersko natjecanje u Republici Hrvatskoj, ali i u ovom dijelu Europe zapaženo je i u europskim i svjetskim sportskim forumima poput FIFA-e, UEFA-e, FIBA-e, ITF-a, a mnogi ugledni pojedinci iz sportskog, javnog i političkog života u Hrvatskoj i Europi postali su vjerni pomagači i ambasadori Sportskih igara mladih. Neizostavna je i potpora Vlade Republike Hrvatske, Ministarstava i drugih meritornih institucija. 

Cilj Sportskih igara mladih i dalje će biti okupljanje što većeg broja djece i mladih iz Hrvatske i susjednih zemalja, kako bi oni na kojima leži budućnost, druženjem kroz sport i zabavu razvijali svoje socijalne vrijednosti, a ne bi postali taocima negativnih trendova, droge, nasilja i netolerancije.

 

Srdačan sportski pozdrav!

Predsjednik Organizacijskog odbora 

Zdravko Marić