Coca-Cola Cup u Zagrebu, Velikoj Gorici i Rugvici

Coca-Cola Cup u Zagrebu, Velikoj Gorici i Rugvici

Pon, 15. Svibanj 2023.


Turniri najvećeg malonogometnog turnira u Europi Coca-Cola Cupa u punom su jeku, a u gradu Zagrebu održavaju se veliki kvalifikacijski turniri. Najbolje mlade nogometne ekipe nastoje prvo izboriti plasman na županijsku završnicu, zatim slijede velika regionalna finala, dok one najbolje putuju na državnu završnicu Coca-Cola Cupa koja će se krajem srpnja održati u Splitu.

U 10. gimnaziji Zagreb u napetim utakmicama u pobjedile su ekipe Propalidatos i Barsenal, a u OŠ Pavleka Miškine najbolje su ekipe Teletabisi i Strijelci. Uz glasno navijanje s tribina utakmice su se igrale i u Klasičnoj gimnaziji u Zagrebu, a fair play igrom i najboljim rezultatom istaknule su se ekipe Gnjurci i Koze Kozjaka. Ekipe su se plasirale u veliku završnicu Zagrebačke županije koja će se odigrati 3. lipnja u Športsko-rekreativnom centru Sopot.

Na sportskim terenima u Velikoj Gorici u kategoriji 2007. godište i mlađi najuspješnija je bila ekipa Španeri, a u kategoriji 2005. godište i mlađi na županijsku završnicu putuje ekipa Blek i omladina.

U zagrebačkoj županiji turniri su održani i u Rugvici čiji će predstavnici županijskog finala biti MNK Goli Vrh u kategoriji 2005. godište i mlađi te ekipa Black rute u kategoriji 2007. godište i mlađi. 

Coca-Cola Cup godišnje okupi oko 40.000 natjecatelja samo u Hrvatskoj, a mogu se prijaviti ekipe u kategorijama: 2005. godište i mlađi te 2007. godište i mlađi u muškoj konkurenciji  te 2007. godište i mlađe kod djevojaka.