HEP i Plazma Sportske igre mladih u promociji sporta

HEP i Plazma Sportske igre mladih u promociji sporta

Uto, 10. Studeni 2020.


S obzirom da je sport najveći promotor Hrvatske, njenih ljudi i vrijednosti u svijetu, HEP već dugi niz godina podupire brojne sportske događaje, projekte i reprezentacije, sa željom da doprinese uspješnosti i izvrsnosti hrvatskih sportaša, ali i potakne što više hrvatskih građana na bavljenje sportskim aktivnostima. Plazma Sportske igre mladih do današnjeg su se dana razvile u najmasovniju amatersku sportsku manifestaciju u Europi koja godišnje okuplja više od 202.000 djece i mladih Hrvatskoj, Srbiji i Bosni i Hercegovini. Nastojimo uključiti svako dijete i iz manjih mjesta i gradova te omogućiti svima da se natječu u jednom od deset sportova u razdoblju od siječnja do rujna. Plazma Sportske su igre mladih prihvatile su ciljeve održivog razvoja Ujedinjenih naroda te ih se obvezuju aktivno promicati.

HEP i Plazma Sportske igre mladih djeci i mladima pružaju prva iskustva u sportu kroz profesionalno organizirana natjecanja koja su za njih u potpunosti besplatna od prve do posljednje razine. Pomažu u stvaranju odgovornih članova našega društva koji će graditi svoju budućnost na temelju pozitivnih sportskih vrijednosti.

HEP vjeruje u tezu da sport osim zdravog tijela razvija zdrav duh te da su sportaši svojim primjerom i rezultatima s pravom uzor mladim generacijama. U više od dva desetljeća postojanja povezali smo 2 milijuna djece i mladih te smo izvršili utjecaj na brojne generacije. I u budućnosti se obvezujemo kroz sport, edukaciju i snažne medijske  zajednički  graditi odgovorne pojedince koji su temelj našeg društva.

Najuži organizacijski tim Plazma Sportskih igara mladih u Hrvatskoj broji 13 suradnika i 700 koordinatora i voditelja na terenu u statusu vanjskih suradnika koji godišnje organiziraju više od 250 kvalifikacijskih turnira u 10 Sportskih disciplina, više od 30 jednodnevnih sportsko-eduakativnih događanja u sklopu Turneje radosti, državne završnice u Savudriji i Splitu, međunarodnu završnicu u Splitu te svečana otvaranja i zatvaranja Igara. Igre su trenutno aktivne u 3 zemlje: Hrvatskoj, Srbiji i Bosni i Hercegovini u čijim sustavima godišnje sudjeluje više od 200.000 djece i mladih.