SIMovke zabljesnule na međunarodnoj završnici HEP turnira u rukometu

Na HEP rukometnom turniru, Hrvatsku su sjajno predstavile djevojke iz ŽRK Biograd iz Biograda na moru.

SIMovke zabljesnule na međunarodnoj završnici HEP turnira u rukometu

Pet, 06. Studeni 2020.


Grad Sarajevo je po prvi put bio domaćin velike međunarodne završnice Plazma Sportskih igara mladih koja se održala 20.-24. listopada na sportskim terenima hotela Hills i Hollywood. Prvi je to put da Split nije ugostio najbolje ekipe iz Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine, no Igre su imale poseban razlog za to: obilježavanje  10. obljetnice Plazma Sportskih igara mladih u Bosni i Hercegovini. Sigurnost i zdravlje svih sudionika su u svakom trenutku bili na prvom mjestu tako da su sva natjecanja i ceremonija zatvaranja organizirani prema svim preporukama Epidemioloških službi BiH.

Na HEP rukometnom turniru, Hrvatsku su sjajno predstavile djevojke iz ŽRK Biograd iz Biograda na moru. Natjecale su se s ekipama iz Srbije (ŽRK Prijepolje, SRB) i ŽRK Sloga (Gornji Vakuf, BIH). Obzirom na situaciju, više nego ikad rezultati su stavljeni u drugi plan, tako da su svim natjecateljima međunarodne završnice dodijeljene zlatne medalje. Djevojke su ponijele prekrasne uspomene iz Sarajeva, stekle nova prijateljstva i ponosno predstavljale Hrvatsku na sportskim terenima.

Plazma Sportske igre mladih najveća su amaterska sportska manifestacija u Europi i svojevrsni fenomen koji svojom tradicijom dugom 24 godine svjedoči kako dobra vizija, sustavan rad i upornost mogu prevladati sve izazove i stvoriti jedinstven brend koji su prepoznale i podržale mnogobrojne svjetske institucije, vrhunski sportaši i dužnosnici, ali i sponzori.  Kad tvrtka ima tako velik utjecaj na društvo kao što ima Hrvatska elektroprivreda, i kad društvo na različite načine snažno utječe na poslovanje HEP-a, brojna su dodirna područja u kojima se mogu partnerski  provoditi projekti usmjereni na rast kvalitete života. Kao nacionalna kompanija,  Hrvatska elektroprivreda je od svog osnutka usmjerena podržavanju hrvatske kulture i baštine, podizanju kvalitete života u zajednici te, posebno, pružanju podrške hrvatskom sportu.

Cilj Igara je da budući naraštaji kroz sport, upoznaju sebe, ali i druge, steknu samopouzdanje, razviju osobnost, pokažu vrline, usvoje pravilne životne navike te steknu prijatelje za cijeli život.  Atmosfera na svim HEP turnirima  u rukometu najbolji je pokazatelj kako smo u tome i uspjeli.

Plazma Sportske igre mladih su u 24 godine dugoj tradiciji okupile više od 2 milijuna djece i mladih, a ova godina je opet bila rekordna po broju sudionika sa više od 70.000 tisuća natjecatelja samo u Hrvatskoj.