Uzbudljiv sportski vikend u Zagrebačkoj županiji

Rugvica i Zagreb ovog su vikenda bili sportska središta gdje su se ekipe u odbojci, rukometu i malom nogometu borile za prolaz na državnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih

Uzbudljiv sportski vikend u Zagrebačkoj županiji

Pon, 22. Svibanj 2023.


U sportskoj dvorani u Rugvici odigrani su veliki HEP turniri u rukometu, u kojemu su snage odmjerile najbolje ekipe regije. U napetim utakmicama i odličnoj atmosferu, pobjedu i plasman na državnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih ostvarile su rukometašice iz Zagreba, ekipa Trešnjice.

U Zagrebu je održan prvi ovogodišnji regionalni MIS turnir u odbojci. Ekipe su se natjecale u nekoliko kategorija, a u muškoj kategoriji 2008. godište i mlađi najbolja je ekipa Zagi. U ženskoj kategoriji državnu završnicu izborile su ekipe Medveščak u kategoriji 2005. godište i mlađi, te ekipa Ivanec u kategoriji 2008. godište i mlađi.

Svi finalisti će sudjelovati na državnoj završnicu koja se ove godine odžava u Rijeci i u Splitu, a finalisti će 3 dana potpuno besplatno uživati u druženju, kupanju i sportskim natjecanjima sa svojih vršnjacima iz cijele Hrvatske te na najljepši način predstavljati boje svojeg grada i županije. Plazma Sportske igre mladih najveća su amaterska sportska manifestacija u Europi i svojevrsni fenomen koji svojom tradicijom dugom 27 godina svjedoči kako dobra vizija, sustavan rad i upornost mogu prevladati sve izazove i stvoriti jedinstven brend koji su prepoznale i podržale mnogobrojne svjetske institucije, vrhunski sportaši i dužnosnici, ali i sponzori.  Kad tvrtka ima tako velik utjecaj na društvo kao što ima Hrvatska elektroprivreda, i kad društvo na različite načine snažno utječe na poslovanje HEP-a, brojna su dodirna područja u kojima se mogu partnerski provoditi projekti usmjereni na rast kvalitete života. Kao nacionalna kompanija,  Hrvatska elektroprivreda je od svog osnutka usmjerena podržavanju hrvatske kulture i baštine, podizanju kvalitete života u zajednici te, posebno, pružanju podrške hrvatskom sportu.

Cilj Igara je da budući naraštaji kroz sport, upoznaju sebe, ali i druge, steknu samopouzdanje, razviju osobnost, pokažu vrline, usvoje pravilne životne navike te steknu prijatelje za cijeli život.  Atmosfera na svim MIS turniru u odbojci najbolji je pokazatelj kako smo u tome i uspjeli. MIS kao društveno odgovorna kompanija prepoznala je napore, viziju i ideje Sportskih igara mladih da djecu i mlade zajedničkim snagama potaknenu na bavljenje sportom i potiče na zdrav način života.

U Zagrebačkoj županiji nastavili su se i turniri u malom nogometu Coca-Cola Cup, a Rugvicu na velikoj županijskoj završnici predstavljat će MNK Goli vrh u kategoriji 2005. godište i mlađi, te ekipa Black rute u kategoriji 2007. godište i mlađi.

Plazma Sportske igre mladih će ove godine organizirati više od 250 turnira u 10 Sportskih disciplina (Coca- Cola Cup u nogometu, Tommy turnir u malom nogometu, Kinder turnir u uličnoj košarci, HEP turnir u rukometu, MIS turnir u odbojci, Hrvatska pošta Cup u tenisu, stolni tenis, turnir u odbojci na pijesku, šah, graničar i atletika) i 28 jednodnevnih sportsko-edukativnih događanja u sklopu Telemach Dana sporta i državne završnice u Splitu, međunarodnu završnicu u Splitu te svečana otvaranja i zatvaranja Igara. Igre će ove godine u Hrvatskoj okupiti 100.000 sudionika.